IMG_1289

Sinds deze zomer werkt vzw Samana samen met een co-housing/permacultuur project in Meise, nl. De Droomgaard. De maatschappelijke zetel van Samana bevindt zich in Kampenhout, maar de uitvalsbasis waar we voornamelijk actief zijn bevindt zich sinds deze zomer in de Hazepootstraat te Meise. Via, via kwamen we op deze plek terecht met de duidelijke vraag van de huidige bewoners: wil je ons helpen om dit stuk grond om te bouwen in een permacultuur-tuin? Daar moesten we natuurlijk niet lang bij stilstaan. De Droomgaard bestaat uit een stuk grond van ongeveer 5000m² waarop een aantal mensen samen wonen en werken. De bedoeling is dus om de tuin om te toveren tot een eetbaar paradijs, maar ook om andere pijlers van een permacultuur-systeem aan te pakken: sociale aspecten, energie, watervoorziening, … Noem maar op! Tot nu toe hebben we een mediterrane kruidentuintje aangelegd, jonge fruit- en notenbomen aangeplant en een groot stuk grond afgedekt met folie om binnenkort de groentetuin in op te starten! Daarnaast maken we nu ook al ons eigen zuurdesembrood, komboecha, kefir, confituren, chutney’s en andere heerlijke dingen!